Як не можна будувати печі
Всі ми знаємо , як будувати. І дуже багато беруться за будівництво печі. Зроблять фундамент , поставлять піч і трубу. Піч готова. Виконають обробку каміна , облицюють і пофарбують піч. Жити б та радіти , але от приходить зима і раптом з'ясовується , що там дме , там з'явилася тріщина , там відволожився кут або труба , з'явилася кіптява і вологість на стінах.
А причина усіх цих проблем одна : порушення і незнання технології будівництва печей і камінів. " Забули " зробити гідроізоляцію , зробили погану подушку під фундамент , зменшили глибину закладення , не врахували близькість грунтових вод - піч стало деформувати , з'явилися тріщини у фундаменті , в стінах. При закладенні труби неправильне застосування пароізоляції і гідроізоляції призводить до погіршення властивостей теплоізоляції. Наприклад , попадання вологи в розмірі 10 % в теплоізоляційний шар погіршують роботу утеплювача на 70 %. Використовують не оригінальну пічну фурнітуру і цегла. Так само використовують шамотні плити для перекриття топки і хлібної камери ( Спрощує роботу пічника по сопілці цегли на 50 %. Не має теплові зазори ) . Для перекриттів топки впихати металевий куточок. Ось тому при споруді печі потрібно користуватися послугами професіоналів , і при цьому самим хоча б трохи розбиратися в особливостях технології будівництва.
Всі ми знаємо , як будувати. І дуже багато беруться за будівництво печі. Зроблять фундамент , поставлять піч і трубу. Піч готова. Виконають обробку каміна , облицюють і пофарбують піч. Жити б та радіти , але от приходить зима і раптом з'ясовується , що там дме , там з'явилася тріщина , там відволожився кут або труба , з'явилася кіптява і вологість на стінах.
А причина усіх цих проблем одна : порушення і незнання технології будівництва печей і камінів. " Забули " зробити гідроізоляцію , зробили погану подушку під фундамент , зменшили глибину закладення , не врахували близькість грунтових вод - піч стало деформувати , з'явилися тріщини у фундаменті , в стінах. При закладенні труби неправильне застосування пароізоляції і гідроізоляції призводить до погіршення властивостей теплоізоляції. Наприклад , попадання вологи в розмірі 10 % в теплоізоляційний шар погіршують роботу утеплювача на 70 %. Використовують не оригінальну пічну фурнітуру і цегла. Так само використовують шамотні плити для перекриття топки і хлібної камери ( Спрощує роботу пічника по сопілці цегли на 50 %. Не має теплові зазори ) . Для перекриттів топки впихати металевий куточок. Ось тому при споруді печі потрібно користуватися послугами професіоналів , і при цьому самим хоча б трохи розбиратися в особливостях технології будівництва.